Steninge Slottsbacke

Mellan Sigtuna och Märsta växer Steninge Slottsby fram. Steninge Slottsby är ett nytt och naturskönt bostadsområde som tar form på mark med gamla anor i historisk slottsmiljö. Vacker och uppvuxen idyll belägen intill vatten och natur med bekväma avstånd till det viktiga i livet. Här skapas ett bysamhälle som lånar lika mycket från vårt förflutna som det är anpassat till vår samtid. I Steninge Slottsby kan du njuta av bad, motion och avslappnande aktiviteter utan att göra avkall på närhet till service. Här är det enkelt att leva i harmoni med naturen men ändå ta sig snabbt till Stockholm och Uppsala för att få stadspuls.

Under sommaren 2018 väntas ridanläggningen i Steninge Slottsby att öppna. Det blir ett stall med 35 – 45 st boxplatser med ett separat ridhus samt hagar för bete och utevistelse. Förtur till dessa stallplatser kommer att ges till boende i slottsbyn och mer information finns att tillgå på Steninge Slottsbys hemsida. Den befintliga marinan i slottsbyn kommer att utökas och väntas vara i full drift till sommarsäsongen 2018. Dagens 135 båtplatser blir närmare 360 båtplatser i varierande storlek och även vinterförvaring kommer att erbjudas. På Steninge Slottsbys hemsida går det bra att anmäla sitt intresse för en båtplats, där förtur ges till boende i slottsbyn. Under sommaren 2018 väntas ridanläggningen i Steninge Slottsby att öppna.

Mitt i Steninge Slottsby, granne med Slottsbacken, kommer förskola och skola att byggas. Ett viktigt mål under planeringen för skolverksamhet är att den återspeglar slottsbyns identitet och höga ambition om livskvalitet. Det ställs också höga krav på närhet och omsorg för naturen liksom gemenskap, kreativitet och trygghet. För att återspegla slottsbyns filosofi kring natur, utformning och gemenskap ska även byns äldreboende omges av natur och ligga vackert med fokus på livskvalitet.

Tanken är att äldreboendet placeras i anslutning till skolan vilket förenar livets alla åldrar i en fin gemenskap. Den anrika Stenladan är belägen framför tunen och utgör slottsbyns gemensamma mittpunkt. Stenladan arrangerar årligen flertalet uppskattade event, marknader och firanden. Inuti ladan finns en restaurang som serverar hembakat fikabröd liksom vällagade luncher som på helgerna förvandlas till brunch. Flertalet butiker samsas i den vackra och välbevarade ladan som blickar ut mot den fina handelsträd¬gården i entréplan. Torgparken anläggs framför Stenladan och Logen – ett parkliknande torg som utgör hjärtat i utflyktsmålet Slottsbyn. Parken ges trivsam karaktär med utrymme för hantverks- och matmarknader, ett orangeri med sittplatser och en naturlekplats med trädgårdsinslag som bjuder in till kreativ lek i alla åldrar.

AreaMärsta
ArchitectSandell Sandberg
Number of homes
Sizes
Sales start
See more information at

Floorplans